Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zsebbe szoktatás

2008.02.01
1.Nyúlj be patkányod ketrecébe, és szagoltasd meg vele a kezed! Aztán finoman vedd ki, és ültesd be a zsebedbe. A patkányok szeretnek szűk helyeken lenni, magától be fog spurizni. Ne feledkezz meg a zsebkendőről a zsebedben, a patkánynak gyors az anyagcseréje... ;)

 

2.Néha nyúlj be a zsebedbe, és simogasd meg. Egy-két óra múltán már megszokja a zsebed és alszik, tisztálkodik is benne. Ha akarsz, jutalomfalatot is adhatsz neki, meg fogja enni.

 

3.Napokig benn fog maradni a zsebedben, azonban hamarosan kitör belőle a kíváncsiság, és megpróbál kibújni... Ne hagyd! Pöccints rá az orrára, de csak finoman, bár azért érezze is meg. Ha ezek után nem jön ki egy-két percig, rakj be neki valamilyen rágcsát.

4.Minden nap tedd be a zsebedbe. Egy hét után bátran mozoghatsz vele a lakásban, egy hónapon belül akár elmehetsz boltba is vele!!
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(horvathviktor45@freemail.hu, 2013.07.29 18:26)

Szisztok, énis arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan lehet hámhoz szoktatni a patkányt és sétáltatni az utcán. Előre is köszi, ha valaki tud evvel kapcsolatban segíteni. (E-mailben) :)

margareta_13@hotmail.com

(Margaréta :), 2010.08.20 03:59)

És ha megkérhetnélek titeket, hogy e-mailban válaszoltok nagyon megköszönném! :)

margareta_13@hotmail.com

(Margaréta :), 2010.08.20 03:58)

Sziasztok!
Ma van nálam 2. napja a patkányom, Gigi. Én még nem tanítottam semmire, de ő egyből bemászott a melltartómhoz és ott üldögélt egész nap, amig ki nem raktam. Második nap megint kivettem a ketrecéből és ő megint bemászott. Nem szokott kimenni onnan én meg egész nap vele járkálok a lakásban. És ha meg kiszaglászik nem hinném, hogy az a legjobb megoldás, ha az orrát piszkáljuk. Hadd fedezze fel a világot. Viszont engem az érdekelne, hogyan lehetne pórázra szoktatni és ugy járkálni vele az utcán? Előre is köszönöm! :)

zseb

(zsoff, 2010.08.05 20:33)

orron pöckölni a patkányt?! az a legérzékenyebb pontja..Aztán majd csodálkozik a gazdi ha legközelebb megharapja..amúgy meg, hosszútávon nem lehet patkányt zsebben tartani, mert ha mozgunk kényelmetlen lesz neki, és különben is kíváncsi és ki fog bújni.na de a hám az már egy sokkal jobb ötlet, meg ha mindenképpen magunkon akarjuk hordani, tegyük a nyakunkba, onnan tuti nem megy el, mert magasan van, és szeretne ott leni (mint a kaméleonok) és még világot is lát.

brigitta0714@freemail.hu

(Briguss, 2010.07.29 16:48)

Én sem ajánlom senkinek azt, hogy a patkányát a zsebébe rakja. Habár nekem nincs patkányom, de szerintem se érezné jól magát . Na meg az , hogy csapjunk az orrára.Erre inkább nem mondok semmit.Aki szereti az állatokat az tartsa tiszteletbe azt, hogy az az állat nem mindig szereti azt amit mi rá tukmálunk. Mi se örülünk annak ha egy ember tegyük fel egy piacos ránktukmál egy ócska kosarat és mi nem akarjuk megvenni de mégis megvesszük, mert nem akarjuk megbántani vele. én a pórázhoz szoktatást próbálnám ki nem a ketrecbezárást, mert az a patkány aki velünk van lásson világot vagy nem ?

noemitop@freemail.hu

(Noémi, 2009.01.10 20:53)

Sziasztok!
Nekem is minden vágyam, hogy a zsebemben hordozhassam a kispatkányomat, de nekem nem tetszik az a módszer, hogy (még ha picit is)félemlítsük meg... mi sem szeretnénk, ha egy óriás a zsebébe akarna minket gyömöszölni... oké persze a patkányok általában szeretnek sötét helyeken kuksolni, de nem mind. Az enyém például kifejezetten határozott, szabad elvű, mozgékony. Nem harapott meg soha, de nem is lett volna rá oka, mert tiszteletben tartom.(Sokak szerint túlságosan is rajongot érte, de csak az vegyen állatot, aki tiszteli azokat.)JÓ TANÁCS: Én nem a zsebembe szoktattam, mert oda nem is tudtam, mindig kimászott, hanem egy darab anyagból egy táshát varrtam neki, amiben kényelmesen elfér. Tépőzárat vartam bele, nem zipzárat(mert azt első körben szétrágta). Így persze én is bezártam, de nagyobb és barátságosabb helyre, hiszen teleraktam olyan puha polár, régi póló anyagokkal amit ő előtte beszagozott.
EGYÉBKÉNT: Ha autóben utazik, vagy olyan helyre viszem, ahol nem baj,ha észreveszik őt, akkor egy tágasabb utazóketrecbe rakom.(Szintén teleraktam anyagokkal) No ő ezt élvezi igazán. Ha szétlát valamennyire és szimatolhat.
REMÉLEM HASZNOS TANÁCSOKAT TUDTAM ADNI...köszi